Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
22.01.2021  

Prijavni roki za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v Sloveniji

Februarju se začenjajo prijavni roki za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe. Pomembni datumi in novosti prijavno-sprejemnega postopka za vpis v prvi letnik so:

- 22. in 23. januarja 2021 se odvija dogodek Informativa - virtualni sejem izobraževanja in poklicev, ki bo potekal spletno med 9.00 in 18.00 na www.informativa.si. Sodelovanje je brezplačno, seznam sodelujočih pa najdete na: www.informativa.si/za-obiskovalce/.

- Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe bo objavljen 1. februarja 2021 na portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani. 

- Informativni dnevi na vseh slovenskih fakultetah in akademijah bodo potekali spletno. Izvedeni bodo 12. in 13. februarja 2021. Dodatne informacije dobite na spletnih

straneh posameznih visokošolskih zavodov www.uni-lj.si/studij/clanice/. 

- Za ZAMEJSKE SLOVENCE IN TUJE DRŽAVLJANE bo 12. februarja 2021 ob 12. uri na voljo posebni informativni dan. Predstavljeni bodo postopek prijave in priznavanja srednješolskega izobraževanja, informacije o ureditvi dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, možnosti bivanja v študentskem domu, zdravstveno zavarovanje ter štipendiranje. Predstavitev bo v slovenskem jeziku, PPT predstavitev pa dvojezična - v slovenskem in angleškem jeziku. Zainteresirani se lahko prijavijo na portalu osebnega in profesionalnega razvoja (POPR): popr.uni-lj.si/unauth (zavihek DIJAKI). Predstavitev bo potekala preko aplikacije Zoom uni-lj-si.zoom.us/j/8216375912. 

- Prvi prijavni rok za vpis bo 16. februarja 2021. Kandidati bodo prijavo lahko oddali na spletnem portalu eVŠ tako v slovenskem (http://portal.evs.gov.si/prijava/) kot v angleškem jeziku (http://portal.evs.gov.si/prijava/?locale=en). Podrobne informacije o postopku si bodo kandidati lahko prebrali v slovenskem jeziku na www.unilj.si/studij/prijavno-sprejemni-postopki/dodipl/ in v angleškem na www.unilj.si/study/. 

- Kandidatom za vpis je na voljo tudi spletno svetovanje, ki poteka ob sredah od 13.00 do 14.30 ure. Potrebna je predhodna prijava preko portala POPR: popr.uni-lj.si/unauth.

- Z odprtjem prijavnega roka bo na voljo tudi virtualni asistent ChatBot, ki bo pomagal odgovarjati na vprašanja kandidatov za vpis v slovenskem in angleškem jeziku. 

- Info točka, ki bo delovala od februarja do oktobra 2021, je namenjena vsem kandidatom s srednjo šolo v tujini, ki se želijo prijaviti v študijske programe Univerze v Ljubljani. Kontakti so objavljeni na www.uni-lj.si/studij/prijavno-sprejemni-postopki/kontakti.