Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
28.03.2014  

"AlpeAdria Line" - avtobusna povezava Celovec < > Ljubljana od 29. 3. 2014 - 4x dnevno / 365 dni v letu

28. 3. 2014 sta direktor Kärnten Bus GmbH, Celovec Mirko Zeichen-Picej in deželni svetnik Rolf Holub (Zeleni) predstavila "AlpeAdia Line", ki bo od 29. 3. 2014 štirikrat dnevno, 365 dni v letu, "hitro in ugodno", "okolju prijazno" povezala Ljubljano in Celovec.

Avtobusna postaja Ljubljana je izhodiščna vstopna točka v Sloveniji, pot se nadaljuje preko Aerodroma Ljubljana in Avtobusne postaje Kranj preko Ljubelja v Avstrijo, kjer je prva izstopna postaja na avtobusni postaji Kirschentheuer/Kožentavra pri Ferlach/Borovljah, naslednja na  celovškem glavnem kolodvoru, zadnja postaja pa na Letališču Celovec.

V obratni smeri bodo avtobusi vozili iz Letališča Celovec preko celovškega glavnega kolodvora in avtobusne postaje Kirschentheuer/Kožentavra pri Ferlach/Borovljah do Avtobusne postaje Kranj, Aerodroma Ljubljana in Avtobusne postaje Ljubljana.

V smeri Ljubljana-Celovec sta postajališči v Kranju in na Brniku zgolj vstopni postaji, v smeri Celovec-Ljubljana pa zgolj izstopni postaji.

Vozni red in cenik vozovnic med posameznimi postajami:

28. 3. 2014 sta direktor Kärnten Bus GmbH, Celovec Mirko Zeichen-Picej in deželni svetnik Rolf Holub (Zeleni) predstavila "AlpeAdria Line", ki bo od 29. 3. 2014 štirikrat dnevno, 365 dni v letu, "hitro in ugodno", "okolju prijazno" povezala Ljubljano in Celovec.

Avtobusna postaja Ljubljana je izhodiščna vstopna točka v Sloveniji. Avtobus pot nadaljuje preko Aerodroma Ljubljana in Avtobusne postaje Kranj preko Ljubelja v Avstrijo, kjer je prva izstopna postaja na avtobusni postaji Kirschentheuer/Kožentavra pri Ferlach/Borovljah, naslednja na celovškem glavnem kolodvoru, zadnja postaja pa na Letališču Celovec.

V obratni smeri avtobus pelje iz Letališča Celovec preko celovškega glavnega kolodvora in avtobusne postaje Kirschentheuer/Kožentavra pri Ferlach/Borovljah do Avtobusne postaje Kranj, Aerodroma Ljubljana in Avtobusne postaje Ljubljana.