Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
23.12.2013  

SGZmladina in Zavod Ypsilon na prednovoletnem druženju v Slovenski hiši v Celovcu

V soboto, 21. decembra, so Slovensko hišo v Celovcu obiskali predstavniki SGZmladina iz Celovca in Zavoda Ypsilon iz Ljubljane, ki že več let uspešno sodelujejo. Obe organizaciji, katerih člani pripadajo t.i. generaciji Y – rojeni po letu 1981, povezujejo številne stične točke in interesi, ki jih žele še nadgraditi v smislu čezmejnega sodelovanja in mreženja.

Delovanje obeh mladinskih organizacij je usmerjeno v povezovanje, ne le znotraj svoje generacije, ampak tudi medgeneracijsko, s čimer želijo aktivno sodelovati oz. biti deležni obojestranskega prenašanja znanja in izkušenj ter s tem stopati na pot odgovornih in pozitivno naravnanih posameznikov.

Generalna konzulka Dragica Urtelj je mladim predstavila delovanje Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu, ki veliko pozornost posveča sodelovanju v Alpsko – jadranski regiji, pri čemer daje poudarke tako na kulturnem, turistično-promocijskem, kot tudi gospodarskem in političnem področju. Gostje so si v galeriji generalnega konzulata z zanimanjem ogledali že četrto v nizu razstav "Okno umetnosti k sosedu", ki je ponovno nudila izjemno kuliso za poglobljeno razpravo z zelo motivirano mladino.

Člani obeh organizacij so prijetno prednovoletno medgeneracijsko druženje nadaljevali v klubskih prostorih koroških slovenskih mladinskih organizacij v Celovcu, kjer so se srečali tudi s predstavniki Slovenske gospodarske zveze iz Celovca in Zveze Bank.