Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
12.12.2019  

Prednovoletno srečanje gospodarstvenikov

V organizaciji Slovenske gospodarske zveze in Generalnega konzulata RS v Celovcu je 10. decembra 2019 potekalo tradicionalno prednovoletno srečanje gospodarstvenikov iz Slovenije in Koroške. Pomembnost mreženja med gospodarstveniki iz Slovenije in Koroške je s svojo prisotnostjo potrdilo okoli 100 gostov, med katerimi so bili tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik, državna sekretarka za Slovence v zamejstvu in po svetu Olga Belec, predsednik koroškega deželnega zbora Reinhart Rohr in predsednik koroške gospodarske zbornice Jürgen Mandl.


Goste so nagovorili generalni konzul dr. Anton Novak, predsednik Slovenske gospodarske zveze Benjamin Wakounig in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter. J. Česnik. Maria Theresia Radinger je predstavila priročnik o poslovnih navadah, mentaliteti in kulturnih razlikah v prostoru Alpe Jadran, ki jih je pomembno poznati pri poslovanju na tem območju. Avtorici priročnika v nemškem jeziku sta Maria Theresia Radinger in Anita Arneiz.


Za glasbeni okvir srečanja je poskrbel Trio Drava, ki je letos praznoval 40. obletnico delovanja, za kulinarično ponudbo pa Teranov liker JAZBEC, gostilna Rahela iz Vipavske doline, Conditus d.o.o. Bled, Erika in Damijan Smolak, Kmetija Dvornik iz Raven na Koroškem, Mesarija Arvaj iz Kranja ter Monterosso d.o.o.  


Srečanja se je udeležila tudi delegacija Nove Gorice na čelu z županom dr. Klemnom Miklavičem, ki je bila čez dan na obisku v pobratenem mestu Celovec v okviru projekta Connect SME Plus, katerega namen je pomoč pri internacionalizaciji malih in srednje velikih podjetij iz Avstrije in Slovenije.