Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
24.06.2010  

Koncert in sprejem ob dnevu državnosti Republike Slovenije

 

Ob dnevu državnosti Republike Slovenije in ob zaključku mandata generalnega konzula Matjaža Longarja je Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu 23. junija 2010 priredil koncert tria Eroika s Simfoničnim orkestrom pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla.

Na koncertu in sprejemu je bilo prisotnih nad 600 gostov. Iz avstrijske Koroške so se udeležili ugledni predstavniki različnih struktur javnega življenja in konzularnega zbora ter večina predstavnikov slovenske manjšine. Iz Republike Slovenije so bili med častnimi gosti predsednik Državnega sveta Republike Slovenije mag. Blaž Kavčič, državna sekretarka v Službi Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko ga. Duša Trobec Bučan in državni sekretar na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih. Vabilu so se odzvali številni predstavniki gospodarstva iz obeh držav, saj je bil sprejem namenjen tudi povezovanju med podjetniki.

Generalni konzul Matjaž Longar se je v nagovoru zahvalil vsem, s katerimi je sodeloval v svojem mandatu. Izrazil je željo, da bi koroška deželna politika slovensko narodno skupnost videla kot obogatitev dežele in most sodelovanja v širšem sosedstvu, predstavnike narodne skupnosti pa je opozoril na medsebojni dialog in dejstvo, da so na svojih mestih zaradi prihodnosti narodne skupnosti.

Dogodek je bil organiziran s finančno podporo podjetja Novomatic AG, Zveze bank v Celovcu s Posojilnicami, Slovenske gospodarske zveze v vlogi JAPTI Slovenskega poslovnega kluba v Celovcu ter v sodelovanju z osrednjima kulturnima organizacijama koroških Slovencev, Krščanske kulturne zveze in Slovenske prosvetne zveze.

Fotografije z dogodka