Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
05.02.2018  

Letošnje srečanje Dobrodošli doma 2018 bo v Brežicah, v soboto 16. junija.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu vabi vse rojake, člane slovenskih društev in njihove prijatelje, ki želijo obiskati Slovenijo, nastopati na prireditvi ali se samo družiti in uživati v bizeljsko sremških kulinaričnih dobrotah in vinu, ki je značilno za to področje, da se pridružijo na letošnjem srečanju Dobrodošli doma 2018 in počastijo Cankarjevo leto, hkrati tudi leto varovanja kulturne dediščine in osmo tradicionalno srečanje. Srečanje bo v soboto, 16. junija 2018 v Brežicah.

Lokalna turistična društva bodo popeljala vsa društva iz zamejstva in izseljenstva, ki se bodo prijavila, na svoje domove in v svoje društvene prostore. Tam bodo domačini prikazali ohranjanje domače obrti, naučili goste izdelovati domač kruh, mogoče bodo skupaj oblikovali turistični spominek za domov, jedli domačo hrano, skupaj pa bodo uživali v nastopih gostiteljev in nastopih članov slovenskih društev iz zamejstva in izseljenstva. Domačini namreč želijo ustvariti pristen kontakt s slovenskimi gosti, želijo narediti dobro zabavo in hkrati prikazati vse tiste lokalne posebnosti, zaradi katerih bodo rojaki iz tujine še rajši prihajali domov, v Slovenijo.

Celodnevni program bo izpolnjen z aktivnostmi za različne okuse in generacije. Dogodek se bo zaključil z večernim koncertom klasične glasbe v Viteški dvorani v Brežiškem muzeju in koncertom za mlajše generacije v Mladinskem domu Brežice.

V naslednjih mesecih bo program obogaten in objavljen na spletni strani www.slovenci.si. Vsa društva, ki se bodo udeležila dogodka, naj to napovedo ČIM HITREJE - s kratkim elektronskim sporočilom, napišejo okvirno število udeležencev in morebitne potrebe po namestitvi iz sobote na nedeljo. Na ta način bo lažje narejen nabor lokalnih turističnih društev, ki bodo sodelovala s svojimi programi.

Svojo namero ali morebitna vprašanja v tej zvezi lahko naslovite na:
rudi.merljak(at)gov.si (Hrvaška)
irena.vadnjal(at)gov.si (Italija)
natalija.toplak(at)gov.si (Avstrija)
tadej.bojnec(at)gov.si (Madžarska)
marjan.cukrov(at)gov.si (Slovenci v državah na tleh nekdanje Jugoslavije)
primoz.ilesic(at)gov.si (Slovenci v evropskih državah)
zvone.zigon(at)gov.si (Slovenci v čezoceanskih in ostalih državah)

Vljudno vabljeni in se vidimo se v Brežicah !