Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
16.11.2012  

16. november - dan Slovenske hrane

Slovenija v letošnjem letu prvič obeležuje dan slovenske hrane. Vlada Republike Slovenije se je za to odločila nedavno in sicer v podporo domačim pridelovalcem in predelovalcem hrane, z namenom pospešitve ponudbe in povpraševanja po kakovostni in zdravju koristni hrani, pridelani lokalno in na trajnostni način, kar tudi predstavlja cilj slovenske prehranske politike.

 

Ministrstvo za zunanje zadeve se pridružuje iniciativi in si bo preko svojih diplomatsko konzularnih predstavništev še naprej prizadevalo za promocijo slovenske hrane in prehranskih izdelkov slovenske znamke v tujini. Generalni konzulat Republike Slovenije v okviru svojih dejavnosti izvaja tudi številne tozadevne promocijske dogodke. Pred kratkim se je tako generalni konzulat pridružil pobudi konzularnega zbora avstrijske dežele Tirolska, ki bo 18. novembra 2012, ob 18. uri v ustanovi  Ferrarischule Innsbruck (Weinhartstraße 4,  AT-6020 Innsbruck) predstavil knjigo »Konzularno popotovanje okrog sveta«, v kateri so zbrani recepti lokalnih avtohtonih jedi posameznih držav, med drugim iz Republike Slovenije jedi »sirovi štruklji z gobovo omako« in »pehtranova potica«.

 

 Povezava na tiskovno konferenco ministrstva za kmetijstvo in okolje