Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
03.06.2016  

DRM d.o.o. – ustvarjalnost je brezmejna – predstavitev 3D tiskalnikov na generalnem konzulatu

Na generalnem konzulatu v Celovcu smo 2. junija v soorganizaciji s Slovensko gospodarsko zvezo iz Celovca in Območno obrtno podjetniško zbornico iz Sežane organizirali predstavitev podjetja DRM d.o.o. iz Sežane in njihovega paradnega izdelka – 3D tiskalnika, ki je v svoji kategoriji med cenovno najbolj dostopnimi. Podjetje ga je razvilo z lastnimi zmogljivostmi in tehnologijo, tako da je tiskalnik "AzureFilm DIY 3D Drucker KIT" v 90 odstotkih plod slovenskega znanja. Njihovo vodilo je "3D tiskalnik za vsak dom", saj verjamejo, da bo to slej ko prej naša realnost.

Predstavitev je bila dobro obiskana, na generalnem konzulatu pa nas veseli, da so uporabnost in praktičnost njihovega 3D tiskalnika lahko med drugim spoznali tudi predstavniki vseh treh dvojezičnih srednjih šol na Koroškem - mag. Hanzi Pogelschek, ravnatelj Dvojezične zvezne trgovske akademije, mag. Štefan Schellander, ravnatelj Višje šole za gospodarske poklice v Šentpetru, in profesor na slovenski gimnaziji mag. Lojze Dolinar. Na tistim, kar so videli (podjetje je na dveh tiskalnikih praktično demonstriralo, kaj vse je mogoče s to tehnologijo izdelati), so bili navdušeni, ravnatelj Pogelschek pa je glede na dejstvo, da predstavljeni 3D tiskalnik kot del učnega procesa uporablja že več slovenskih šol, predlagal, da bi isti model predstavili tudi vsem koroškim srednjim šolam. Zato smo se dogovorili, da bomo prvi teden v letošnjem oktobru v prostorih slovenske gimnazije v Celovcu za vse tehnične šole in gimnazije iz Koroške pripravili predstavitev novega, a še vedno "širši publiki dostopnega" 3D tiskalnika, ki ga podjetje še nadgrajuje.

Gostom predstavitve je klet Vina Štoka iz Krasa postregla z rezinami ročno rezanega kraškega pršuta in kozarčkom kraškega terana.