Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
01.03.2013  

Finisaža prve v nizu razstav "Okno umetnosti k sosedu"

21. februarja 2013 smo v galeriji generalnega konzulata priredili finisažo oz. slavnostni zaključek prve v nizu razstav "Okno umetnosti k sosedu" akademske kiparke Alenke Vidrgar in akademskega slikarja Janka Orača, ki je na ogled že od 4. decembra 2012, ko smo obeleževali 20. obletnico delovanja generalnega konzulata.

Tudi tokrat smo sledili stalnici naših prireditev – iskanju sinergij med kulturo, turizmom in kulinariko. Kulturno ponudbo razstave je dopolnilo literarno branje in predstavitev knjig celovške Založbe Wieser. Vodja založbe prof. Lojze Wieser, ki je tudi znan kulinarik, je poskrbel še za kulinarično plat večera, ki smo ga obogatili z domačim pršutom, kozjim in mehkim sirom družine Jakončič iz Goriških Brd.

Večer je ob prisotnosti koroških umetnikov, razstavljavcev, galeristov in ljubiteljev umetnosti, tako slovensko, kot nemško govorečih, minil v znamenju pogovorov o kulturi, umetnosti in poglabljanju čezmejnih stikov na številnih področjih ter tako obogatil slovenski mesec kulture.

Naslednja v nizu razstav "Okno umetnosti k sosedu" slikarja in grafika Franceta Berčiča – Berka in kiparja Lovra Inkreta bo že sredi aprila.