Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
23.10.2015  

Novo "Okno k sosedu"

Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je 22. oktobra z otvoritvijo razstave akademske slikarke Andreje Eržen in kiparja Majka Mulačka začel nov niz predstavitev del slovenskih likovnih umetnikov, ki v sodelovanju z Zvezo društev slovenskih likovnih umetnikov potekajo v prostorih konzulata  pod skupnim imenom Okno k sosedu. Med številnimi gosti, ki so se odzvali vabilu, so bili tudi koroški deželni glavar Peter Kaiser s soprogo, član deželne vlade Rolf Holub, poslanka zveznega sveta Ana Blatnik, članica deželnega zbora Zalka Kuchling in mnogi drugi vidni predstavniki javnega življenja Koroške, slovenske narodne skupnosti, konzularnega zbora in medijev. 

V gostinsko-turističnem delu prireditve, v katerem je sodelovalo tudi dunajsko predstavništvo  Slovenske turistične organizacije, so imeli glavno vlogo gostinci in vinarji z območja Maribora: turistični kmetiji Pri Kovačniku in Pri Baronu ter vinogradništva Ramšak, Kušter in Horvat. Ob odlični kulinarični ponudbi so se gostje na čelu z deželnim glavarjem v dobrem in sproščenem vzdušju še dlje časa zadržali na sprejemu. 

Razstava bo predvidoma odprta do  marca 2016: ob ponedeljkih, sredah in petkih med 9. in 12. pro oz. po predhodnem telefonskem dogovoru.