Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
24.04.2013  

Otvoritev druge v nizu umetniških razstav "Okno umetnosti k sosedu"

V galeriji generalnega konzulata je bila 23. aprila 2013 slavnostna otvoritev druge v nizu umetniških razstav "Okno umetnosti k sosedu". Na njej se s svojimi deli predstavljata akademski kipar Lovro Inkret s figuraliko iz ciklusa "Uporniki, 1985-1990" in abstraktno malo plastiko "Valovanje, 1993-2011" in slikar ter grafik Berko, ki svoj navdih črpa v urbanem in naravnem okolju, s hiperrealistično in digitalno serijo slik in grafik.

Dober odziv ljubiteljev umetnosti iz vrst manjšine in večinskega prebivalstva, med katerimi smo lahko pozdravili tudi vidne predstavnike političnega življenja Koroške in Slovenije je dokaz, da je koncept niza razstav "Okno umetnosti k sosedu" dobro zastavljen, se razvija in nadgrajuje.

Generalni konzulat postaja pomemben vmesni člen med slovenskimi likovnimi ustvarjalci in avstrijsko Koroško, obenem pa predstavitve slovenskih umetnikov v Celovcu pa hkrati prispevajo k obogatitvi kulturne ponudbe na avstrijskem Koroškem.

Razstava bo v galeriji generalnega konzulata odprta do 6. septembra 2013 : ob ponedeljkih, sredah in petkih med 9. in 12. uro. Obiskovalce, ki bi si želeli razstavo ogledati popoldne, prosimo za telefonsko najavo njihovega cenjenega obiska.

Cenik razstavljenih eksponatov