Generalni konzulat RS Celovec /Novice /
24.09.2010  

Zbiralna akcija »Hitra pomoč ob poplavah v Sloveniji«

 

Pod geslom »Kdor hitro pomaga, dvakrat pomaga« so Posojilnice-Bank in Zveza Bank dale pobudo za zbiralno akcijo »Hitra pomoč ob poplavah v Sloveniji – Soforthilfe für Hochwasserschäden in Slowenien«.

V izjavi za javnost so pobudniki zapisali: »Obseg katastrofe nas je pretresel, saj je skoraj cela Slovenija prizadeta. Zaradi tega mislimo, da je nujno in samoumevno, da se prizadetim po najboljši možni poti pomaga. V pravem pomenu hitre pomoči bodo Posojilnice in Zveza Bank naslednji teden predale prvo delno finančno pomoč lokalnim zastopnikom v regiji, ki je nadpovprečno prizadeta od poplav.«

Akcijo, katero želijo pobudniki čimbolj razširiti, doslej podpirajo naslednje ustanove: Zveza Bank, Celovec, Posojilnica-Bank Bilčovs-Hodiše-Škofiče, Posojilnica-Bank Borovlje-Celovec, Posojilnica-Bank Podjuna, Posojilnica-Bank Šentjakob, Posojilnica-Bank Pliberk, Posojilnica-Bank Zila, Posojilnica-Bank Železna Kapla, DIBA Ljubljana, Slovenska gospodarska zveza, Krščanska kulturna zveza, Zveza slovenskih organizacij, Narodni svet koroških Slovencev, Skupnost koroških Slovencev in Slovenk, Enotna lista, Slovenski oddelek ORF, Novice, Nedelja.

Za zbiralno akcijo je bil odprt poseben račun: 90.000.90.779, »Hitra pomoč ob poplavah v Sloveniji - Soforthilfe für Hochwasserschäden in Slowenien« pri ZVEZI BANK, bančna številka: 39100. Več: Zveza Bank 

 

Generalni konzulat RS v Celovcu se za solidarnostno akcijo pobudnikom, podpornikom in vsem, ki so/bodo darovali, že vnaprej iskreno zahvaljuje. Prepričani smo, da bodo šla sredstva v roke tistim, ki jih bodo najbolj potrebovali.