Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Celovec

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Od 18. aprila 2024 je na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu na ogled 26. razstava iz niza Okno k sosedu. Tokrat se predstavljata akademski slikar Matjaž Borovničar, ki na ogled postavlja svoja dela iz serije »Kje so nimfe?«, in akademski slikar Luka Širok, ki razstavlja pod naslovom »Metamorfoza Zavrženih«.

  • Predstavniki Republike Slovenije in Zvezne dežele Koroške so se na Brdu pri Kranju sestali na 7. zasedanju Skupnega odbora Slovenija-Koroška, ki sta mu sopredsedovala podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon in koroški deželni glavar dr. Peter Kaiser. Oba sta potrdila odlične odnose in se zavezala k nadaljnjemu dobremu sodelovanju.

  • 16. novembra 2023 smo na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu odprli zadnjo v nizu razstav iz serje Okno k sosedu. Tokrat vam predstavljamo dvojec priznanih slovenskih umetnikov iz Trsta: akademskega slikarja in grafika Franca Vecchieta ter akademskega slikarja in oblikovalca Sandija Renka.

Novice